Ako redukovať začervenanie a popraskané žilky? Pozrite si moje najobľúbenejšie pleťové séra pre citlivú pokožku [TOP 7]

Leto sa už blíži ku koncu a to isté platí aj pre vysoké teploty. Vždy ale za sebou niečo zanecháva. Opálená, žiariaca pokožka je vítaná. Horšie to ale je s pigmentovými škvrnami a metličkovými žilkami – tie už také vítané nie sú. Tiež ste sa už stihli zoznámiť s nežiaducimi nedokonalosťami, ktoré sa objavujú po lete? 

Popraskané žilky

Nechápte ma zle. Metličkové žilky a začervenanie sa neobjavujú len kvôli poškodeniu pokožky slnkom. Poznám dievčatá, ktoré musia bojovať s popraskanými kapilárami po celý rok, pretože ich pokožka je citlivá a náchylná na rosaceu. 

Je viacero dôvodov, prečo sa popraskané žilky objavujú: 

  • genetická predispozícia a krehké kapiláry
  • príliš dlhé vystavovanie sa slnku
  • rozšírené žilky z alkoholu
  • vysoké teploty v lete
  • arteriálna hypertenzia
  • hormonálna nerovnováha
  • v niektorých prípadoch aj diabetes
  • strava, napr. štipľavé dochucovadlá

Ako sa popraskaných žiliek zbaviť? 

Po prvé, je potrebné sa zamerať na to, čo ich spôsobuje. Ak vás trápia metličkové žilky v lete, skúste použiť opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom. Ak sa objavujú po niektorých jedlách, bolo by vhodné ich vypustiť z jedálnička. A tak ďalej. 

Rozprávanie o tom, čo metličkové žilky spôsobuje ale nevymaže tie, ktoré už máme na tvári. Ako tieto takzvané teleangiektázie vyliečiť? Odporúčam dobré sérum proti začervenaniu pleti – ľahký, no prekvapivo silne pôsobiaci produkt, ktorý bol špeciálne vytvorený na riešenie tohto problému. Všetko, čo potrebujete urobiť, je použiť vami vybraté sérum každý deň po umytí tváre a následne aplikovať váš obľúbený nočný krém. To je všetko!

Aby som vám ušetrila hodiny hľadania pokusom a omylom, rozhodla som sa s vami podeliť o moje vyskúšané a dôveryhodné séra pre začervenanú pleť a popraskané žilky. 

TOP 7 PLEŤOVÝCH SÉR PROTI ZAČERVENANIU 

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

Nanoil Anti-Redness Face Serum

Moje najobľúbenejšie sérum na redukciu metličkových žiliek a začervenania. Nanoil má tú najľahšiu konzistenciu, do pleti sa ľahko vstrebáva a začervenanej pokožke prináša okamžitú úľavu – účinok, ktorý chceme najviac zo všetkého, že? Nanoil má v ponuke šesť pleťových sér, ale toto funguje najlepšie na popraskané kapiláry a začervenanie – obsahuje extrakt z pagaštanu, ktorý posilňuje krvné cievy. Sérum navyše obsahuje aj ďalšie rastlinné extrakty, ktoré pokožku vyživujú a obnovujú, správajú sa ako antioxidanty a pleť skrášľujú. Určite neoľutujete, ak sa ho rozhodnete vyskúšať. Trvá mu asi zhruba tri týždne, kým úplne zmení vašu pokožku!

stránky produktu: www.nanoil.sk

2. REN Evercalm Anti-Redness Serum

Predtým, ako som našla Nanoil, som používala toto sérum od menej známej značky. Sérum REN Evercalm Anti-Redness fungovalo na mojej pokožke naozaj dobre, preto obsadilo druhú priečku v mojom rebríčku. Aj keď má krémovú konzistenciu, vstrebáva sa lepšie než niektoré gélové séra. V zložení nájdeme upokojujúce a chladivé ingrediencie, ktoré nám pri pravidelnom používaní zaručia menej citlivú pokožku a tiež menej metličkových žiliek. Je tu ale jedna nevýhoda, ktorú musím spomenúť. Sérum od REN je drahšie než to od Nanoil, no neprináša lepšie výsledky. Práve preto som ho nahradila tým od NANOIL.

3. Dermalogica UltraCalming Redness Relief Essence

Vyskúšala som tiež sérum od Dermalogica, ktoré obsahuje naozaj super ingrediencie. Jeho hlavnou zložkou je Piperonyl alkohol, ktorý zmenšuje začervenanie typické pre rosaceu a tiež obsahuje vitamín E, extrakt z vločiek a sladké drievko. Sérum je špeciálne určené na boj s podráždením, zápalmi a citlivosťou pokožky a to dokáže robiť naozaj dobre. Jedinou vecou, ktorú by som vytkla, je to, že balenie je malé a produkt sa pri každodennom používaní rýchlo minie. 

4. La Mer MED+ Anti-Red Couperose Concentrate

A tu prichádza prekvapenie. Som si istá, že ste už počuli o jednom z najdrahších pleťových krémov na svete od La Mer. La Mer MED+ Anti-Red Couperose koncentrát som si kúpila a myslela som si, že som urobila naozaj skvelý nákup – bol omnoho lacnejší než známy krém! Samozrejme, ukázalo sa, že ide o úplne inú značku a nie o známy La Mer. Aj tak som ale bola veľmi príjemne prekvapená účinkom. Sérum kombinuje tri morské elementy (morskú soľ, extrakt z rias, extrakt z bahna) a efektívne redukuje začervenanie. 

5. Cosrx Cica Serum

Cica sérum je ďalším vynikajúcim upokojujúcim produktom, ktorý ponúka minimalizmus, dobrú cenu a štandardnú veľkosť. Aj tak to ale nie je typické sérum proti začervenaniu! Bolo špeciálne vyrobené pre citlivú a ľahko podráždenú pokožku, ale výborne zvládlo aj moje mierne metličkové žilky. Cosrx Cica sérum obsahuje panthenol, alantoín, betaín, extrakt Gotu kola a dve kyseliny, ktoré by mali urýchliť samoobnovu pokožky. Odporúčam toto sérum najmä pre hypersenzitívnu pokožku. 

6. PAI Instant Kalmer Serum

Na rozdiel od predchádzajúceho produktu, ďalším je drahé sérum od PAI, ktoré si ale zaslúži vašu pozornosť. Je to typické sérum na hyperpigmentácie, ktoré prináša rýchly efekt – má príjemný rozjasňujúci účinok, vyrovnáva tón pleti a minimalizuje začervenanie. Zloženie kombinuje vločky (bohatý zdroj omega kyselín) a morskú astru (kvet, ktorý upokojuje pokožku). Krémová textúra prípravku mi nevadila, ale viem, že by mohla byť trochu príliš hustá pre mastnú pleť so sklonom k akné. 

7. Medik8 Calmwise Serum

Takmer som zabudla na ďalšie výborné sérum na začervenanú pokožku. Určite si zaslúži skompletizovať náš list TOP produktov pre popraskané kapiláry. Medik8 Calmwise sérum je dostať v malej ampulke, je drahé a vyzerá bežne, ale fľaštička z tmavého skla obsahuje inovatívne zloženie na redukciu začervenania a organický extrakt zo šalvie. Spolu vytvárajú perfektné duo, ktoré upokojuje podráždenie a predchádza vysušeniu pokožky. Je tiež veľmi efektívne v zlepšení tónu pleti a redukcií červených fľakov. Nie je najlepšie, ale funguje spoľahlivo. 

A ČO VY?

Ktoré z pleťových sér proti začervenaniu si vyberiete?

Zomieram túžbou vedieť, ktoré sú vaše TOP produkty, najobľúbenejšie séra a prípravky, ktoré ste vyskúšali. Rosacea a začervenanie sú problémami, ktoré trápia mnohých ľudí, preto sa podeľme o naše skúsenosti a navzájom si pomáhajme. <3

Vyrobte si svoje vlastné telové mlieko v tuhej forme. Ak sa starať o pokožku po kúpaní?
Vyrobte si svoj vlastný parfum. Ako si doma vyrobiť svoju novú obľúbenú vôňu?