Najčastejšie chyby pri starostlivosti o pokožku tváre

S dobou je veľmi dôležité mať silný a zdravý kľúčik. Naša pokožka je prvým bodom, ktorý vidíte, keď nám venujú svoju pozornosť. Naša pokožka je taktiež aj najdôležitejšou časťou nášho tela, preto je nemožné, aby sme sa o ňu nestarali. Tieto dni ľudia odhaľujú všetky druhy produktov pre starostlivosť o pleť, aby dosiahli dokonalý vzhľad. Avšak i napriek všetkým týmto produktom sa stále vyskytujú niektoré ohavné chyby, ktoré pri starostlivosti o pleť robíme. Táto dlhá 13-ti bodová príručka vám pomôže vyhnúť sa niekoľkým najčastejším chybám, ktoré pri starostlivosti o pleť robíme, aby ste si mohli užívať krásnu a zdravú pokožku.

1. Necitlivé čistenie pokožky

Dobré čistenie pleti je nevyhnutné pre zdravú pokožku. Častou chybou je príliš citlivé čistenie, ktoré môže poškodiť pokožku. Príliš citlivé čistenie môže narušiť prirodzenú ochrannú vrstvu pokožky, čo môže spôsobiť prehriatie, svrbenie a začervenanie. Použitím nevhodnej kozmetickej vody, ktorá nie je prispôsobená typu pokožky, Alebo čistenie tváre nepatrne a disperzne, môžeme narušiť tenkú vrstvu kože a poškodiť tak našu pokožku. Pri čistení môžeme tiež používať menej otravnejšie čistiace prostriedky, čím sa zabráni poškodeniu pokožky.

2. Ťažká možnosť

Make-up je v kozmetickom prípade veľmi dôležitý. Avšak používame ho často, možno by ste nikdy nemali používať príliš veľa make-up. To vedie ku komplikáciám, ako je začervenanie, ktoré môže byť veľmi bolestivé. Taktiež použitím príliš ťažkej optiky, ako je napríklad ťažký korektor, môžu byť zvýšené počty akné, pretože príliš vysoká optika maskuje póry a teda fungovať ako blok, čo vedie ku tvorbe viacerých typov akné. Preto je dôležité používať ľahký make-up.

3. Nesprávny spôsob prania pokožky

Existuje veľa režimov prania tváre, vrátane pranie je pevné, pranie hladké alebo pranie ľahké. Pri pevnom pranie z časti odstránime z pokožky olej, čo môže viesť ku vysušeniu pokožky. Avšak môžete tiež skončiť s príliš citlivou a zapálenou pokožkou. Hladké skrútenie je efektívnejšie ako pevné pranie, pretože vám umožňuje odstrániť nečistoty a odolávať seborei bez poškodenia ochranného plášťa pleti.

Kontrola a ľahké pranie je najlepším spôsobom ako zaistiť, že pokožka je udržiavaná zdravo. Pri kontrole musíte skontrolovať, či na pokožke nie sú žiadne nečistoty, pretože ak sa už na pokožke nachádzajú nečistoty, môžu poškodiť pokožku. Ak po skontrolovaní nie sú žiadne nečistoty, nemali by ste nikam pokrývať svoju pleť, ale len ju vyčistiť a utrieť. Ľahké pranie neobsahuje zaobchádzanie so zbytočnými nečistotami a poškodením pleti.

4. Neuskutočňovanie detoxikačného/tonizačného režimu

Tuky a odumreté častice pokožky okolitých maškarných čiastočiek okolo pleti sú zodpovedné za jej opuchnutie. Ak sa tieto usadeniny odstránia, zjednodušuje a čistí sa pleť. Je preto veľmi dôležité vykonávať pravidelný detoxikačný/tonizačný režim, aby sa mohla udržať čerstvá a čistá pokožka. Môžete použiť tonik, ktorý sa nanáša po čistení pleťového režimu, lúpanie pomocou rôznych druhov, exfoliácia. Použitím všetkých týchto spôsobov sa odstránia odumreté póry pokožky, čím sa vyčistí a očistí pokožka.

5. Nesprávna hydratácia pleti

S znepokojujúcou akné, ochabnutím pleti žľazy a hormonálnymi zmenami spôsobenými starnutím, je veľmi dôležité dodávať telu potrebné hydratáciu. Použitím hydratačných prostriedkov by sa malo venovať pozornosť aj tomu, aby sa zabezpečilo,

Najlepší produkt na báze hodvábu? Recenzia na Nanoil Liquid Silk Hair Conditioner
8 spôsobov, ako sa postarať o mastnú pleť