Ako určiť svoju tvárovú silhuetu a ako ju použiť na úpravu pomocou make-upu

Krok 1: Pozorovanie a identifikácia vašej tváre.

Pred tým, ako si vyrobíte perfektný make-up vhodný pre vašu tvár, musíte najskôr identifikovať, aký je tvar vašej tváre. Tváre možno deliť do štyroch základných kategórií: okrúhle, hranaté, oválne alebo srdcovité.

Okrúhly tvar tváre je rovnako široký ako dlhý a často má menej výraznú bradiu alebo široké lícne kosti.

Hranatý tvar tváre je dlhý a široký, s výraznou bradou a lícnymi kosťami.

Oválny tvar tváre je najďalším bežným typom tváre a je dlhší ako široký, s vyhladenou bradou a širokými lícnymi kosťami.

Srdcovitý tvar tváre je peň podobný tvar s dlhšími lícami a špičatou bradou.

Krok 2: Ako úprava make-upu pre každý tvar tváre.

Ak si už určil svoj tvar tváre, môžete začať úpravu make-upu, aby ste ho prispôsobili každému tvaru tváre.

Ak máte okrúhlu tvár: Musíte sa sústrediť na dodanie dĺžky. Aplikujte na tvár svetlé make-upové prípravky na vytvorenie perspektívy, ako je napríklad korektor a biele alebo svetlejšie farby ako podkladová báza. Potom naneste tieň na miesta, ktoré chcete zdôrazniť ako napríklad lícne kosti, čelo a brada.

Ak máte hranatú tvár: Zdôraznite svoj priestor tváre pridaním Hustotu s temnejšími farbami. Použite tieňanie, aby ste zdôraznili lícne kosti a špičatú líniu brady. Na začiatok vystúpte gangkom z tváre, rovnomerne a rovnomerne nanášajte tmavšie odtiene. Make-up s horúcimi odtieňmi bude vašej pleti dopriať iskru. Príliš tmavé a silné farby však budú opticky na tvári docieliť.

Ak máte oválny tvar tváre: Použite zdravú dávku pigmentu na optické zväčšenie vašej tváre. Používajte produkty so stredne hlbokou a stredne teplou farbou, aby ste dosiahli pocit prirodzenej krásy. Naneste make-up na čelá a líce, aby ste opticky vyrovnali tvar tváre.

Ak máte srdcovitý tvar tváre: Snažte sa zdvihnúť lícne kosti pomocou tmavších farbov. Použite na to tmavšie farby ako hlina alebo hnedá, ktoré pomôžu upútať pozornosť na vrchole tváre. Použite svetlo make-upové prípravky, aby ste odstránili všetky ostré čiary a znížili dĺžku brady.

Krok 3: Ako nakoniec dokončiť svoj make-up.

Keď ste dali svojmu make-upu jedinečný osobný dotyk, je čas skončiť. Ak je vašou túžbou dosiahnuť ihneďleský vzhľad, určite si zadovážte očný make-up v tmavších farbách a začnite kresliť čierne linky na horných a dolných viečkach. Ak chcete, môžete tiež skúsiť červenú alebo modrú.

Na záver použite korektor s jemným leskom, aby ste vytvorili siluetu tváre. Dajte pozor, aby ste nepreháňali tmavé odtiene, pretože ich prílišné množstvo by vám mohlo priniesť umiernený vzhľad.

Váš make-up na tvári je kompletný. Teraz si môžete užiť svoj pohľad vo všetkej jeho kráse!

Záver

V tomto článku sme sa pozreli na to, ako identifikovať svoj tvar tváre a potom na to, ako účinne upraviť make-up v závislosti od tohto tvaru.

V situácii, ktorá vyžaduje úpravu make-upu pre rôzne tvarové tváre, je veľmi dôležité postupovať podľa pokynov, ako sme ich vymenovali vyššie, aby sa dosiahol požadovaný vzhľad. Pamätajte, že pre úspešné dosiahnutie tohto cieľa je veľmi dôležité používať správne produkty a farby, aby ste dosiahli optimálny efekt.

Vďaka týmto jednoduchým krokom ste teraz schopní odhaliť svoj vnútorný krásavca, aby sa mohol stať časťou vášho každodenného životného štýlu.

Starostlivosť o pokožku náchylnú na akné
Farbenie a techniky farbenia mihalníc